SUPĂ UCRAINIANĂ CU LEGUME

600 g oase de vacă sau porc, 2 morcovi, 1 ceapă, 400 g cartofi, 1 sfeclă mică, 1 ardei gras, ½ țelină, 100 g varză albă, 0,100 untdelemn, 400 g roșii, 100 g smântână, sare de lămâie, verdeață, sare.

Oasele se spală și se pun la fiert în apă cu sare timp de 3 ore. Se are grijă să se îndepărteze spuma. După ce au fiert se scot oasele din zeamă și se introduce ceapa curățata și tocată mărunt. Morcovii, sfecla, ardeiul și țelina se curăță, se spală, se taie subțire și se călesc în untdelemn fierbinte. Se introduc în oală și se fierb circa 30 de minute. Cartofii și varza se curăță, se spală, se taie în cuburi și pătrățele și se pun la fiert. Când toate legumele au fiert se adaugă roșiile spălate și tăiate felii. Se spală verdeața, se toacă mărunt și se presară deasupra. La servit se adaugă în fiecare farfurie câte o linguriță de smântână. Această ciorbă se poate pregăti și fără oase, mărindu-se cantitatea de legume.