SALATĂ NEMȚEASCĂ CU ȘVAIȚER ȘI SALAM

300 gr șvaițer

150 gr castraveciori murați (cornichons)

250 gr maioneză

2 ouă fierte, tari

Salam = 400 gr

5 mere

2 salate verzi

1 lingură muștar

Sare

Piper

Zahăr (1 ½ linguriță, pudră)

1 țelină

Toate se taie în bucăți mici și se amestecă cu piperul, zahărul, muștarul (ouăle tari se felii rotunde) cu o linguriță de untdelemn.

O parte din maioneză se ia și se mai amestecă o dată toate ingredientele.

Se pune la rece 1 oră.

Înainte de a servi, cu încă o oră se pune maioneza ca la salata de boeuf și se mai lasă încă o oră la rece.

După ce se scoate din frigidaire se ornează cu gogoșari roșii și cu câte o frunză de pătrunjel.

(vezi pagina următoare un model de ornamentare pentru salată, luat din ‚Elle’!)