Se cumpără 300 grame carne tocată, de vacă, în care se toacă o bucățică de porc, cu grăsime. Se toacă o ceapă mare sau 2 mijlocii, mărunt-mărunt, și se călesc în ulei. Se amestecă ceapa călită puțin în ulei, se amestecă apoi cu carnea tocată, se adaugă sare, orez (cam un pumn), piper măcinat și sare. Se pregătesc feliile de varză, la care se taie de obicei cotoarele, astfel că dintr-o frunză mare ies două foi pentru sarmale. Se înfășoară sarmalele. Într-o oală sau cratiță cu fund mai gros se așază un strat de foi de varză tocată, pe care se așază primul strat de sarmale. Apoi iar un pumn de varză tocată și alt strat de sarmale. Ultimul strat trebuie să fie de varză tocată. Printre varza tocată se amestecă și dă un gust plăcut și un ardei gras. Se toarnă apă cât să depășească stratul de varză și se adaugă la zeamă bulion sau roșii decojite, 2 frunze de dafin, f puțin ulei, se pune capacul și se fierbe cam 1 oră și 30 de minute. Tot timpul varza trebuie să aibă lichid. Dacă scade lichidul, se mai adaugă apă sau bulion.