120 gr macaroane

80 gr pesmet

350 gr lapte

Sare

6 ouă

Ardei gras sau kapia

Usturoi (2 căței)

Unt

Brânză rasă (din resturi) sau cașcaval

Piper

Se rup macaroanele și se fierb în apă cu sare.

Se scot, se scurg, se spală sub jet de apă rece și se lasă în strecurătoare ca să se scurgă bine.

Se prepară un bechamel din 100 gr unt, făină și lapte. 

Se amestecă acest sos cu pesmet, brânză rasă, macaroanele fierte, ardeii grași sau kapia tăiați mărunt, gălbenușurile, sare, piper și albușurile bătute spumă.

Se pune într-o jena mare tapetată cu un și se pune la cuptor. 

Se ține 35 minute.

Se servește cald – eventual cu smântână în momentul servirii. 

Macaroanele nu se lipesc între ele la fiert, nu mai fac spumă, nu mai dă apa în foc dacă se pune o lingură de ulei în apa clocotită.