120 gr macaroane
80 gr pesmet
350 gr lapte
Sare
6 ouă
Ardei gras sau kapia
Usturoi (2 căței)
Unt
Brânză rasă (din resturi) sau cașcaval
Piper
Se rup macaroanele și se fierb în apă cu sare.
Se scot, se scurg, se spală sub jet de apă rece și se lasă în strecurătoare ca să se scurgă bine.
Se prepară un bechamel din 100 gr unt, făină și lapte.
Se amestecă acest sos cu pesmet, brânză rasă, macaroanele fierte, ardeii grași sau kapia tăiați mărunt, gălbenușurile, sare, piper și albușurile bătute spumă.
Se pune într-o jena mare tapetată cu un și se pune la cuptor.
Se ține 35 minute.
Se servește cald – eventual cu smântână în momentul servirii.
Macaroanele nu se lipesc între ele la fiert, nu mai fac spumă, nu mai dă apa în foc dacă se pune o lingură de ulei în apa clocotită.