Alimente și cantități pentru 6 porții:
Morcovi=0,100 kg
Ceapă=0,200 kg
Pătrunjel (rădăcină)=0,100 kg
Varză=0,100 kg
Bulion de roșii=0,100 kg
Sare=0,030kg
Pătrunjel (frunze)=0,020kg
Țelină=0,100kg
Păstârnac=0,100kg
Cartofi=0,300kg
Praz=0,100kg
Untdelemn=0,060l
Piper=0,001kg
Orez=0,100kg
Mod de pregătire: se curăță, se spală și se pune zarzavatul la fiert în 2 l apă cu sare. Se adaugă cartofii curățați și tăiați în patru și când totul este fiert se strecoară. În zeama rămasă se pun: untdelemnul, bulionul de roșii, sarea și piperul de cuviință. Se lasă la clocot mic 10 minute. Se servește cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.