Alimente și cantități pentru 6 porții:

Morcovi=0,100 kg

Ceapă=0,200 kg

Pătrunjel (rădăcină)=0,100 kg

Varză=0,100 kg

Bulion de roșii=0,100 kg

Sare=0,030kg

Pătrunjel (frunze)=0,020kg

Țelină=0,100kg

Păstârnac=0,100kg

Cartofi=0,300kg

Praz=0,100kg

Untdelemn=0,060l

Piper=0,001kg

Orez=0,100kg

Mod de pregătire: se curăță, se spală și se pune zarzavatul la fiert în 2 l apă cu sare. Se adaugă cartofii curățați și tăiați în patru și când totul este fiert se strecoară. În zeama rămasă se pun: untdelemnul, bulionul de roșii, sarea și piperul de cuviință. Se lasă la clocot mic 10 minute. Se servește cu pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.