TOPIREA UNTURII
Se topește untura adăugând la început puțină apă, iar la sfârșit o ceapă să se prăjească.
TOBA
Se fierb măruntaiele cu sare, piper, foi de dafin. După ce s-au fiert se taie felii, se amestecă cu cimbru, piper măcinat, sare, zeamă în care s-au fiert.
Se bagă în stomac, se coase și se pune din nou la fiert înțepând din când în când să nu plesnească.
Se presează cu o greutate peste un fund după ce s-a mai răcit.
LEBĂRUL
Se pun la fiert plămânii, splina, puțin ficat.
Se călește ceapa în untură.
Măruntaiele se dau prin mașină adăugând slănină fiartă separat.
Se mai dau încă o dată prin mașină împreună cu ceapa.
Se amestecă bine cu piper, sare, puțin cimbru.
Se bagă pe mațe și se pun la fiert, înțepând adesea cu acul.
Nu se pun la fum.