PRĂJITURĂ CU SUC DE ROȘII

– 10 linguri suc de roșii (sau o lingură de pastă cu 10 linguri apă)

– 10 linguri de zahăr 

– 10 linguri ulei

– 1 linguriță amoniac

– făină cât cuprinde

Crema

– 1/2 l lapte

– 5 linguri griș

– 1 pachet unt sau margarină

– 100 gr. zahăr farin

– 1 lămâie

– gem acrișor (prune, caise)

Aluatul se împarte în patru, se întind foile și se coc pe fundul tăvii la foc potrivit, până se rumenesc. Laptele cu grișul se pun la fiert până se întărește. Se pune la răcit. Se adaugă grișul câte o lingură în untul frecat spumă cu zahărul, se stoarce lămâia și se rade coaja (pe invers!).

Peste prima foaie se pune un strat de cremă; peste a doua foaie gemul, apoi crema. Se taie a doua zi și se presară cu zahăr farin.