9 ouă
18 linguri nucă măcinată
2 pachete unt sau margarină
18 linguri zahăr
1 pahar lapte
2 lingurițe făină
2-3 linguri cacao
Blatul:
9 albușuri + 9 linguri zahăr + 18 linguri nucă, se bat spumă și se pun la copt în tava unsă și tapetată. Blatul se coace la foc mic 1 h.
Cremă:
9 gălbenușuri + 9 linguri zahăr + 2 lingurițe făină + 1 pahar lapte și un praf de sare, se pun la fiert până se obține o pastă foarte groasă. Untul se bate spumă și se amestecă ușor cu prima compoziție (care trebuie să fie rece). După ce s-a copt blatul se taie cald pe lungime. (vezi IMG_2056)
Peste prima parte se toarnă ½ din cremă. Se pune și cealaltă parte de blat.
Peste acesta se pune restul de cremă în care s-au adăugat 2-3 linguri cacao. Se îmbracă tot tortul în această cremă, iar pe deasupra se presară nucă (pralinată sau prăjită puțin).