9 ouă

18 linguri nucă măcinată

2 pachete unt sau margarină

18 linguri zahăr

1 pahar lapte

2 lingurițe făină

2-3 linguri cacao

Blatul:

9 albușuri + 9 linguri zahăr + 18 linguri nucă, se bat spumă și se pun la copt în tava unsă și tapetată. Blatul se coace la foc mic 1 h.

Cremă:

9 gălbenușuri + 9 linguri zahăr + 2 lingurițe făină + 1 pahar lapte și un praf de sare, se pun la fiert până se obține o pastă foarte groasă. Untul se bate spumă și se amestecă ușor cu prima compoziție (care trebuie să fie rece). După ce s-a copt blatul se taie cald pe lungime. (vezi IMG_2056)

Peste prima parte se toarnă ½ din cremă. Se pune și cealaltă parte de blat.

Peste acesta se pune restul de cremă în care s-au adăugat 2-3 linguri cacao. Se îmbracă tot tortul în această cremă, iar pe deasupra se presară nucă (pralinată sau prăjită puțin).