100 g unt (1/2 margarină)
860 g zahăr (3 pahare de ¼ cu vârf)
500 lapte praf
86 g cacao (4 linguri cu vârf)
200 g apă
1 lingură rom, vanilie sau altă aromă
Nucă sau stafide
Se așază zahărul într-o cratiță groasă, se cerne peste el cacao și se toarnă apa. Se mestecă cu o lingură de lemn. Se pune la foc cu o plită sub cratiță.
Când a început să fiarbă se lasă 5’ (acesta e secretul!).
Se dă la o parte și se încorporează laptele praf, care înainte a fost cernut. Se are grijă ca să nu rămână cocoloașe.
Se adaugă untul tăiat bucățele.
Se adaugă aroma și nuca.
Se așază într-o tavă mare care este unsă cu unt. Pe tava unsă se întinde un plastic care este și el uns cu unt. Se toarnă ciocolata având grijă să se netezească. Se lasă la rece (în frigider) 1-2 ore. Apoi se taie și se împachetează într-un plastic – având grijă ca între bucățile de ciocolată să fie câte un plastic.