2 căni apă
1 pachet margarină
1 linguriță sare
10 linguri făină
6 ouă
Într-o cratiță se pun la fiert apa, sarea și margarina.
Când se topește margarina (când fierbe) se trage cratița de pe foc și se pune toată făina odată. Se amestecă din nou pe foc până se omogenizează și se desprinde coca de fundul cratiței. Se dă la rece și, când e călduță, se pun ouăle pe rând, amestecând după fiecare.
Se ia o punga curată și rezistentă, care să nu fie ruptă, și se taie la un capăt (colț) de grosimea a 2 degete. Se pune coca în pungă și apoi se pun eclerurile în tavă tapetată cu făină.
Se introduce tava în cuptorul foarte bine încins înainte, și se lasă 25 minute. După 20 minute se deschide puțin ușa cuptorului, pentru a vedea dacă mai trebuie lăsate. Când au culoare aurie (maroniu deschis), se scot, se lasă să se răcească puțin, după care li se taie un mic căpăcel. Apoi se umplu cu cremă de vanilie. Deasupra se pune o glazură din cacao, zahăr și apă.