Blatul:
4 ouă întregi amestecate cu 150 g zahăr, 7 linguri ulei, 7 linguri lapte (o ceașcă mare de cafea), praf de copt stins (sau amoniac – nu se usucă), aromă (pusă în sirop nu aluat) și nucă pisată 6 linguri și făină cât cuprinde ca să iasă un aluat de chec mai moale. Se unge și se tapetează o tavă mare de aragaz. Se coace la foc potrivit. Rece se însiropează cu un sirop obișnuit, aromat dulce (siropul trebuie să fie fierbinte). Răstorn blatul din tavă, spăl tava, o șterg, așez din nou blatul pe dos și însiropez fierbinte. Plusul îl răstorn și a 2a reîncălzesc siropul și din nou însiropez.
Crema:
2 ouă, 2 l cacao amestecate cu 200 g zahăr (10 l zahăr) 3 l de făină cu vârf și o ceașcă de cafea mare (250 g) de cafea lichidă fără zaț. Se pun la fiert la bainemarine până se îngroașă având grijă să nu se facă cocoloașe. Când s-a răcit adaug cam 300 g unt sau margarină și le omogenizez. Se întinde peste blat în mod uniform. Deasupra se pune frișcă și se ornează cu ciocolată, [ilizibil] după care se taie.