300 g făină

100 g unt margarină

150 g zahăr pudră

2 linguri cacao

1 ceașcă de cafea cu lapte

1 ou

1 linguriță amoniac

I

Se freacă (frământă) toate și se face o cocă potrivit de tare. Se împarte în două și se lasă ½ oră și apoi se coace pe fundul tăvii -> foi.

II

Blat:

4 ouă întregi

5 linguri zahăr tos

5 linguri făină

Coaja de la o lămâie

Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu zahăr și coaja de la o lămâie. Se adaugă albușurile bătute spumă, făina și se coace în tavă. 

Crema:

200 g unt

200 g zahăr

300 g lapte

Coaja de la o lămâie (plus zeama) +

4 lingurițe griș

Se fierbe laptele cu zahărul, lămâia și grișul. După răcire se adaugă untul spumă și zeama de la 2 lămâi.

Se freacă până devine o cremă spumă.

Aranjament:

O foaie cu cacao se unge cu cremă albă peste care se adaugă un gem acrișor, se pune blat galben cu gem, cremă albă și ultima foaie să fie de cacao.

Deasupra se unge cu frișcă, se rade ciocolată și se lasă 2-4 ore. Se taie după preferință.