Foile:

500 gr făină

250 gr miere călduță

250 gr zahăr

100 gr nuci măcinate

3 ouă

1 vârf cuțit bicarbonat într-o lingură cu vin

Se face aluatul, se pune pe o farfurie acoperită cu o cârpă udă și se lasă să stea 24 de ore.

A doua zi se coc foile cât mai subțire pe dosul tăvii tapetată ușor cu făină. Eu fac o formă din hârtie, rotundă și fac foile după ea (aproximativ cu un diametru de 30 cm – cât este farfuria rotundă pe care așez tortul). Cam 10 foi îmi ies. 

Se desprind calde, după aceea se întăresc foarte mult și nu se mai pot desprinde. Se păstrează una peste alta cel puțin 3-4 zile. Poți să le păstrezi și 6 luni.

Crema:

200 gr nuci măcinate, opărite cu 250 gr lapte fierbinte, vanilat. Se lasă să se răcorească. Se amestecă spumos 300 gr unt cu 250 gr zahăr, se adaugă treptat nuca opărită, dar rece, și se ung foile. 

Pe deasupra se pune cremă și nucă măcinată.

Trebuie umplut cu 40 de ore înainte de a fi consumat.