(în cratiță de 2,5 kg)
Se coace un blat din 7 ouă care se taie în trei părți.
Crema: 200 g zahăr cu 5 gălbenușe se freacă bine, apoi se adaugă puțin lapte (un pahar de vin) și se fierbe pe baia de apă până se îngroașă.
Se dizolvă 1 lingură plină de gelatină în apă rece (100 g.), apoi se fierbe pe baia de apă și se adaugă la gălbenușele fierte, se continuă fiertul până se aude la amestecare un fâșnit, apoi se ia de pe foc și se continuă amestecarea până la răcire. Între timp, se bate spuma, frișca (700 g) + zahăr după gust, la care se adaugă câte puțin din compoziția cu ouă și se amestecă ușor. Foile de blat se stropesc cu rom.
Tortul se așează într-o cratiță de 3 kg. Se pune din crema cu frișcă pe fundul cratiței, de grosimea unui deget și jumătate, apoi se presară stafide ținute în rom, apoi iar o foaie de blat, iar cremă și stafide și ultima nu se mai pune cremă. Se dă la frigider. Se scoate din cratiță prin încălzire.