Blatul: 2 foi de ruladă se ung cu dulceață.
Crema: 300 g unt, 300 g nucă, 200 ml lapte, 2 linguri făină, 300 g zahăr, un borcan de 420 g vișine. 300 g unt se freacă cu 300 g zahăr.
Laptele se fierbe cu făina apoi se lasă să se răcească iar din vișine se scoate osul, după aceea se amestecă untul spumă cu făina + vișinele +nuca. Din zeama de la compot se poate înmulți cu apă fiartă cu puțin zahăr apoi se însiropează bucățile de blat.
Se pune un celofan în cratiță de 3-4 l, apoi se taie rulada în felii subțiri de câte un deget, se pune în sirop, se așează pe fundul cratiței, pe margine, apoi se toarnă crema în mijloc și deasupra se pune iarăși rulada, apoi se acoperă cu celofan rămas în afară, se pune un capac, apoi se pune ceva greu deasupra și se dă la rece. Se ornează cu frișcă.
Foi de ruladă 1 bucată
3 ouă se bat întregi cu telul 5 min, se adaugă 1 pahar zahăr praf, pe rând, apoi se adaugă 4 linguri apă. Pe rând + 1 pahar făină + 1 vanilie + praf de copt + sare cât se ia în două degete. Se coace și când e gata se rulează în prosop, presărat cu zahăr și se rulează.