Blatul:
9 ouă, 120 g nuci măcinate, 120 g făină, 180 g zahăr tos, 1 pachețel zahăr vanilat.
Crema:
300 g unt, 5 ouă, 240 g zahăr, 3 pachețele zahăr vanilat
Praline
140 g zahpr, 150 g nuci
Albușele se bat spumă tare, se adaugă gălbenușurile, zahărul, se încorporează ușor nucile amestecate cu făina și vanilia. Se coace la foc moderat 20-30 minute apoi după ce se răcește se împarte în 3 foi.
Separat, se face crema din ouăle întregi cu zahărul și vanilia. Se fierb pe abur, amestecând fără întrerupere. După ce a fiert, se răcorește și se adaugă câte puțin în untul frecat spumă. Zahărul pentru pralină se arde într-o tigaie mica și când devine auriu închis, se amestecă cu nucile măcinate ușor în cuptor. Pralina se toarnă pe o farfurie mica, unsă cu unt, și după ce se răcește se pisează nu prea mărunt, apoi se cerne printr-o sită mai rară și praful obținut se amestecă cu untul amestecat cu crema fiartă. Înainte de a pune praline, se pun deoparte 2 linguri cremă pentru ornat. Foile se însiropeazăm cu rom și se umplu cu cremă. Pe ultima foaie după ce s-a pus crema se pune o cană cu gura în jos. Peste tot se pune pralină apoi se ia cana și se ornează restul cu cremă (2 linguri).