3-4-5 ouă

1 kg făină

30 buc zahăr

2 căni lapteâ

150 g unt

drojdie de bere cât 3 bucățele zahăr,vanilie, coajă de lămâie.

Drojdia se plămădește cu puțin zahăr, lapte și făină, apoi se lasă la crescut.

În lapte se dizolvă 12 bucățele zahăr. În lighenaș se pune făin[, se face o gaură la mijloc și acolo se sparg ouăle întregi + sare + vanilie + coajă de lămâie + plămădeală +laptele, puțin câte puțin. Se frământă totul bine. Pe planșetă se întinde o foaie groasă ca un lat de creion.

Deoparte, se freacă până se albește untul cu 18 bucățele de zahăr bine pisat. Se unge foaia cu acest unt, se rulează și se taie 16 bucăți egale.

Tava se unge cu unt și se presară cu zahăr tos. Se așază în tavă bucățelele în picioare. Se lasă la crescut apoi se ung cu gălbenuș și se bagă la cuptor. Între bucățile puse la crescut se lasă spațiu.