I. 500 g făină

10 lingurițe zahăr

1 cană lapte

1 praf sare

drojdie cât o nucă (sau 3 lingurițe drojdie uscată)

5 gălbenușuri ou

1 linguriță ulei

arome

Se freacă gălbenușurile cu sare. Zahărul se dizolvă în laptele călduț și drojdia. Toate se incorporează în făină și se frământă bine.

Se lasă la dospit o oră.

II. Se pregătește apoi crema

200 g unt frecat cu 100 g zahăr farin. 20 g nuci cu o linguriță esență de rom se amestecă cu crema.

I Se ia aluatul după o oră, se întinde o foaie de cca 50 cm lungime și 20 cm lățime, cu 1,5 cm groasă. Se întinde crema și se presează nuca. 

Se rulează foaia și se taie în opt bucăți.

În partea de jos, fiecare bucată se strânge pentru a nu curge crema și se pun într-o cratiță de 4 l, bine tapetată cu făină. Se mai lasă la dospit 30 minute, după care se dau la cuptor – după ce în prealabil s-a uns pe deasupra cu ou.

Bravos, zic!