250 g făină
125 g zahăr
2 gălbenușuri fierte
1 gălbenuș crud
125 g unt
zahăr vanilat
coajă de lămâie
marmeladă și dulceață de vișine
6-8 nuci
Se amestecă gălbenușurile trecute prin sită cu gălbenușul crud. Se adaugă untul frecat cu zahărul, zahărul vanilat și coaja de lămâie rasă, apoi făina.
Se frământă o cocă care se lasă 1/2 oră la rece, după care se întinde o foaie groasă de 1 cm.
Cu un păhărel se taie rondele și la jumătate din ele se scoate mijlocul cu un degetar.
Se coc separat, așezate pe o tavă unsă cu unt și presărată cu făină, circa 25 minute.
Se scot și când s-au răcit se ung cu marmeladă. Peste cele cu mijlocul scos se presară nucile pisate nu prea mărunt. Se unesc câte două și se așază pe o farfurie. În micile găuri se fixează câte o vișină din dulceață.
Poftă bună!