FURSECURI CU MARMELADĂ ȘI DULCEAȚĂ DE VIȘINE

250 g făină

125 g zahăr

2 gălbenușuri fierte

1 gălbenuș crud

125 g unt

zahăr vanilat

coajă de lămâie

marmeladă și dulceață de vișine

6-8 nuci

Se amestecă gălbenușurile trecute prin sită cu gălbenușul crud. Se adaugă untul frecat cu zahărul, zahărul vanilat și coaja de lămâie rasă, apoi făina.

Se frământă o cocă care se lasă 1/2 oră la rece, după care se întinde o foaie groasă de 1 cm.

Cu un păhărel se taie rondele și la jumătate din ele se scoate mijlocul cu un degetar. 

Se coc separat, așezate pe o tavă unsă cu unt și presărată cu făină, circa 25 minute.

Se scot și când s-au răcit se ung cu marmeladă. Peste cele cu mijlocul scos se presară nucile pisate nu prea mărunt. Se unesc câte două și se așază pe o farfurie. În micile găuri se fixează câte o vișină din dulceață.

Poftă bună!