Foi

1 ou

100 g untură (2 linguri rase sau 1/2 pachet unt)

100 g zahăr

1 linguriță amoniac/ bicarbonat

2 linguri cacao

50 g lapte

sare

făină cât cuprinde

Se amestecă toate la un loc și se întind 2 foi care se coc pe fundul tăvii la foc potrivit.

Blatul

5 ouă

5 linguri zahăr

5 linguri făină

sare

Se bat bine ouăle cu zahărul și sarea până ce spumează, se pune făina și se așază compoziția în tava tapetată cu ulei.

Se coace până se rumenește puțin deasupra (10 min la foc iute în cuptorul încins.)

Ciulamaua

3 linguri făină

300 ml lapte

Se firbe laptele cu făina până se face o pastă groasă și se lasă la răcit.

Crema

1 1/2 unt sau margarină

250 g zahăr farin

2 pachete de vanilie

zeama de la 1/2 lămâie

Se toacă untul cu zahărul până se spumează și se amestecă cu ciulamaua bine răcită.

Apoi se pune o foaie, jumătate din cremă, apoi blatul, cealaltă jumătate de cremă și deasupra a 2-a foaie. Se pudrează cu zahăr și se lasă să stea 2 ore să se înmoaie, apoi se taie.

Este f.f bună!