Foi
1 ou
100 g untură (2 linguri rase sau 1/2 pachet unt)
100 g zahăr
1 linguriță amoniac/ bicarbonat
2 linguri cacao
50 g lapte
sare
făină cât cuprinde
Se amestecă toate la un loc și se întind 2 foi care se coc pe fundul tăvii la foc potrivit.
Blatul
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
sare
Se bat bine ouăle cu zahărul și sarea până ce spumează, se pune făina și se așază compoziția în tava tapetată cu ulei.
Se coace până se rumenește puțin deasupra (10 min la foc iute în cuptorul încins.)
Ciulamaua
3 linguri făină
300 ml lapte
Se firbe laptele cu făina până se face o pastă groasă și se lasă la răcit.
Crema
1 1/2 unt sau margarină
250 g zahăr farin
2 pachete de vanilie
zeama de la 1/2 lămâie
Se toacă untul cu zahărul până se spumează și se amestecă cu ciulamaua bine răcită.
Apoi se pune o foaie, jumătate din cremă, apoi blatul, cealaltă jumătate de cremă și deasupra a 2-a foaie. Se pudrează cu zahăr și se lasă să stea 2 ore să se înmoaie, apoi se taie.
Este f.f bună!