1. 2 ouă, 7-8 lg griș, 1 lgt ulei, sare
Se bat ouăle cu sare și ulei, se adaugă grișul în ploaie, câte o lg pe rând, amestecând după fiecare, până se obține consistența dorită.
Consistența e atunci când treci cu furculița prin ea și dârele rămân vizibile.
După ce se pun toate găluștele, se pune capacul și se fierbe la foc mic 10 min.
Se oprește focul, se lasă oala cu capac încă 5-10 min -ies pufoase.
2. Se bat albușurile, separate, cu puțină sare, până devin consistente. Se adaugă gălbenușul în ploaie, se amestecă f ușor, se pune griș până când se dezlipește comp. ușor de pe farfurie.
3. Pt 6-8 l de supă
-2 ouă, 13-14 lg griș, 1 vf cuțit sare, 1 vf cuțit praf de copt
Se pun ouăle cu sare, se bat cu furculița, se adaugă câte o lg griș până se încorporează tot. Se adaugă praf de copt. Se acoperă oala cu capac, se fierb aprox 7 min, apoi se oprește focul. Se toarnă jum. pahar apă rece, se lasă acoperit 15 min.