900 g zahăr

300 ml lapte

100 g ulei

3 ouă

3 linguri apă

2 lingurițe amoniac stins cu oțet

2 lingurițe scorțișoară

făină cât cuprinde

Se ard 300 g zahăr. Se pun 300 ml apă și se amestecă bine până se topește zahărul. Se pun iar 300 g zahăr, se ia de pe foc și se amestecă bine în continuare. După ce s-a răcit, se pun 300 ml lapte, 100 g ulei, 2 lingurițe scorțișoară, amoniacul stins cu oțet, gălbenușurile, un praf de sare. Se încorporează făina atât cât cuprinde. Aluatul obținut se întinde într-o foaie cu grosimea de 1 cm. Se taie în forme diferite.

Bezea

Cele 3 albușuri se bat cu 300 g zahăr și 3 linguri apă. Se pun în baie de aburi și se amestecă până devine o pasta lipicioasă.

Bezeaua caldă (călduță) se toarnă peste turtele reci. Se amestecă bine.