Foi

de nucă

9 ouă, 1 cană nuci măcinate mai mare.

Albușurile bătute cu 1 1/2 de zahăr tos spumă. Se adaugă gălbenușurile unul câte unul, 4 linguri de făină nu prea pline, 8 limguri de pesmet cernut fin, 1 păhărel albastru de ulei, puțină esență de rom și nucile. Se pun la copt în cuptorul încins, care se dă la mic după 2 minute.

Foi de pandișpan

6 ouă- se bat cu 8 linguri de zahăr (albușul se bate separat) același păhărel de ulei -și alte arome decât celălalt blat – 8 linguri cu făină. 

Crema Ⅰ

300 g zahăr se leagă cu o căniță de cafea (mai mare) de apă până se face un sirop gros.

Apoi se adaugă 1 1/2 unt și 1/2  pachet cacao- se umblă repede cu ea.

Se ține pe foc până se încorporează apoi se dă deoparte și se freacă până își schimbă culoarea. Se pune repede între foi ptr că se întărește. 

Crema Ⅱ

1/2 l lapte

4 ouă cu 1/2 cană zahăr cu telul, 4 linguri Zeamil și 1/2 kg lapte cald puțin câte puțin (se bate cu telul) se pune pe tabla groasă pe foc și se freacă până dă în clocot. Se dă deoparte și se pune 1 pachet unt și se mestecă cât e fierbinte. Se vanilează (zahăr vanilat 2-3 pachețele) – se pune și lămâie. Se dă la răcit.