TORT DE PORTOCALE CU PIȘCOTURI

6 portocale se curăță apoi se taie rondele, 1/2 cm grosime. Se pune un rând de portocale, un rând subțire de zahăr. Se stropesc cu coniac sau rom. Se lasă minim 3 ore.

Se freacă 8 gălbenușe cu 400 g zahăr, se adaugă treptat zahărul, laptele, se pune la fiert la foc mic, pe o tablă groasă, până se îngroașă. Apoi se ia de pe foc și se pune coaja de portocală (la dorință, gelatină dizolvată în vin fierbinte, 200 ml vin- 30 g sau 4 lingurițe pline sau 8 foi gelatină – se dă la rece. 400 gr frișcă și albușurile bătute spumă cu coniac (după dorință)

Se îmbracă o cratiță udă cu celofan, se umezește, se tapetrează cu rondele de portocale pe fund și pe pereți, se pun apoi pișcoturi, apoi cremă, pișcoturi, în cruce față de primul rând, pișcoturile se însiropează în prealabil cu suc de portocale. Se dă la rece. Se decorează cu restul de frișcă – boabe de dulceață, etc.