200 g făină

250 g nuci măcinate

250 g unt

250 g zahăr praf

8 gălbenușuri

coajă de lămâie, scorțișoară, cuișoare, drojdie

Făina se freacă cu untul, se adaugă 2 gălbenușuri, 25 g drojdie, 2 linguri zahăr. Această compoziție se frământă, se împarte în 4 părți și se fac 4 blaturi subțiri, de mărimea tăvii. Între timp gălbenușurile se ou cu zahărul se freacă bine, adăugăm nucile măcinate, coaja de lămâie, scorțișoara, albușurile bătute spumă și se amestecă ușor.

Luăm o tavă și în tavă punem primul blat, apoi un rând din umplutură până ce terminăm cu cele 4 blaturi. Cel din urmă blat se unge albuș de ou și se presară cu nucă pisată mărunt, amestecată cu zahăr tos. Prăjitura o lăsăm să se odihnească 1/2 h. Înainte de-a se pune la foc se împinge cu furculița deasupra ca să nu se ridice. Se taie rece și se pudrează cu zahăr.