Se prăjesc 1/2 kg nuci, se dau prin mașina de tocat nuci, se amestecă cu 1/2 kg făină, 1/2 pachet unt sau margarină, 1 ou întreg, coajă rasă de lămâie și 1/2 kg zahăr pudră. Totul se frământă și se împarte în 4-5 bucăți. Din fiecare bucată se întinde o foaie care va fi coaptă pe dosul unei tăvi neunse. Când s-au rumenit puțin, cu ajutorul unui cuțit mai lung desprindem foaia.
Când toate foile s-au copt și s-au răcit, se ung cu cremă (vezi crema de la doboș tort). Tortul trebuie să fie uns pe părțile laterale și sus, apoi presărate cu nuci date prin zahăr ars.
Într-o tigaie se pun 3-4 linguri de zahăr pe care îl ținem la foc până e caramel, se adaugă 200 g nuci și se amestecă bine cu un cuțit ud, se toarnă totul pe un colț al planșetei care a fost puțin udat cu apă. Șe pisează mărunt și se garnisește tortul. E bine ca acest tort să stea măcar o zi.