TARTĂ CU ZMEURĂ ȘI CREMĂ DE VANILIE

Ingrediente:

Aluat: 200 g făină, 140 unt, 100 g zahăr, 2 gălbenușuri

Crema: 1/2 l lapte, 140 g zahăr, 4 gălbenușuri, 50 g făină, un baton vanilie, zahăr vanilat + 750 g zmeură.

Preparare:

– Se face un aluat fraged care se ține 2 ore la frigider. Cu el se căptușește o formă de tartă (26 cm Ø) sau mai multe forme mici, unse cu unt.

– Se înțeapă pe fund cu furculița și se bagă la cuptor. După ce tarta s-a copt și s-a răcit bine, se pune un strat de cremă de vanilie și se umple cu zmeură.

Crema se prepară – Se freacă gălbenușurile cu zahărul și praful vanilat. Se amestecă și făina și se subțiază cu laptele fiert (împreună cu batonul de vanilie), turnat puțin câte puțin. Se așează vasul cu cremă pe baie de abur și se amestecă într-una până ce se îngroașă. Se ia de pe foc și mai bate până se răcește. Când se servește, se presară cu zahăr pudră.