PRĂJITURĂ CU MĂR, DE POST

1 kg mere

500 g făină

1 cană ulei

100 g zahăr

1 cană apă mineral

1 cub drojdie, sare, scorțișoară, vanilie.

Într-un castron, se pun 400 g făină peste care se toarnă 1/2 cană ulei, 1/2 cană apă minerală, praf de sare și drojdia dizolvată în puțină apă caldă. Se face o coca potrivit de moale și se va lasa să se odihnească 20 min.

Între timp se pregătește o maia din 12 cană ulei și 1/2 cană apă minerală + 100 g făină – ca o smântână groasă.

Din aluatul odihnit se întinde o foaie care se unge cu maiaua respectivă. Se împăturește aluatul și se lasă să se odihnească 10 min.

Se împarte aluatul în două părți și se fac 2 foi între care se așază merele pregătite după gust. 

Se coc la foc potrivit.

Poftă bună!