2 kg varză albă
1 kg gogoșari
1 kg ardei gras roșu
2 kg morcov
1 kg ardei gras verde
2 kg conopidă
2 rădăcini țelină
1 l oțet (preferabil de mere cu miere)
1/2 l ulei floarea-soarelui
600 – 700 g zahăr tos
300 g sare fină
câteva foi dafin (4-6)
piper măcinat (cam 1 linguriță rasă)
Se spală și se curăță legumele. Varza, gogoșarii și ardeii se taie peștișori iar morcovii și țelina se dau prin răzătoare. Conopida se desface în bucăți mici. Se pun legumele toate într-un vas încăpător și se amestecă bine cu sarea și zahărul. Se lasă vreo 2-3 ore ca să lase zeama lor. După aceea se adaugă și oțetul și uleiul, amestecându-se din nou, după care se mai lasă în vas încă vreo 12 ore. După acest interval, se adaugă piperul și foile de dafin, punându-se legumele în borcanele legate bine.