
Orașul ascunde Caietele de Rețete, zestrea gustului care a câștigat popularitatea.
Orașul ascunde Caietele de Rețete, zestrea gustului care a câștigat popularitatea.
Le scoatem din sertar când cineva drag urmează să se așeze la masă și aduce odată cu vizita plăcerea timpului petrecut împreună; ne liniștim în fața gustului știut demult, încărcat cu amintiri la fiecare dumicat. Și ne trezim într-o joacă a emoțiilor ce ne aduc aminte când ne-am întâlnit prima dată cu el, de la cine îl știm, câte povești avem despre momentele în care ne-a adunat la masă sau ne-a trimis la gară să ridicăm pachetul.
Caietederetete.ro este un demers OMAGIU pentru toți cei care au adus acasă rețetă cu rețetă.

Antropolog cultural, cu preferințe in neurodiversitate și antropologie culinară. Timp de zece ani a fost în echipele Cărturești și Street Delivery, a făcut consultanță în comunicare și a fost ajutor de bucătar și ospătar. Anca a terminat facultatea de Etnologie, de câțiva ani lucrează la o nouă metodă de vindecare culturală ce are la bază metodologie antropologică, studiază grupurile de tineri, persoanele neurodivergente și violența umană.
Ionuț Dulămiță – Ionuț are experiență de peste 10 ani în presă, a colaborat cu Scena 9, Think Outside the Box (TOTB.ro), Cotidianul, Jurnalul Național, Esquire România, Playboy România sau Decât or revistă. Ionuț are un master în antropologie și dezvoltă proiectul Arhiva de sunet, o serie de podcasturi care analizează relaţia dintre muzică şi societate în România.


Realizator video – Andrei are experiență în producție, are la activ videoclipuri muzicale produse, scurt metraje experimentale regizate, este director de fotografie pe film documentar, este fotograf, montează, colaborează cu organizații culturale din România și străinătate. A colaborat printre altele cu Fundația Pact, Fundația Conservation Carpathia, Institutul Cultural Român Bruxelles sau Romanian Cultural Centre in London (Fundația Rațiu).
Lala Panait, născută la Bucureşti, formată la Cluj şi Berlin şi acum locuieşte la Braşov. Are o experienţă de mai bine de 18 de ani în antropologie urbană, facilitare comunitară, intervenţii culturale, activism urban. A activat la Fabrica de Pensule, ca parte din Colectiv A, a coordonat iniţiativa comunitară La Terenuri-Spaţiu comu în Mănăştur rezultată într-un parc public, a încercat şi experienţe temporare de gastronomie locală dar şi administraţie publică, iar în prezent este facilitator comunitar şi de iniţiative urbane, evaluator şi consultant de proiecte culturale, sociale şi de tineret.
