MACAROANE MILANEZE

300 g macaroane, 80 g unt, 200 g ciuperci proaspete, 100 g șuncă, 60 g cașcaval, sare.

Macaroanele rupte în două se fierb în apă clocotită cu sare (timp de 30 min). Se spală cu apă rece și se scurg bine. Ciupercile curățate și spălate bine, pentru a rămâne albe, se freacă cu puțină apă în care am dizolvat puțină sare de lămâie. Se taie foarte subțiri și în jumătate cantitate unt, împreună cu puțină apă, se fierb înăbușit și se scad bine. Ciupercilor scăzute și răcite li se adaugă șunca tăiată în felii foarte subțiri (fideluță) adăugându-se un sos tomat.

Sos tomat: 30 g margarină, 30 f făină, ½ l zeamă de carne, lapte (sau ½ lapte ½ apă) sare

Făina se pune în margarina fierbinte și se amestecă mereu. Când a devenit galbenă se stinge cu unul din lichidele de mai sus și se fierbe câteva minute. Se adaugă 2-3 linguri pastă de roșii diluată cu puțină apă, sare, piper, ceapă rasă și călită în puțină margarină, oțet, zahăr după gust. Pe farfuria de servit se așează macaroanele înfierbântate cu margarină amestecate cu sosul fierbinte. Deasupra se presară cu cașcavalul ras pe răzătoare și se servește fierbinte.