Se fierb 2 căni de apă cu 2 căni de zahăr. Se pune la foc iute și se sterg din când ân când pereții vasului cu o cârpă udă pt a nu se zaharisi.
Pentru a vedea dacă siropul este legat, se pune o picătură de sirop într-o ceașcă cu apă rece. Dacă se formează o bobiță care nu se desface, zahărul e bine legat și atunci se ia cratița de pe foc și se acoperă cu un șervet ud. Se lasă să se răcească până suportă degetul, apoi se adaugă sare de lămâie (un vârf de cuțit) și se freacă până se obține o pastă albă, consistentă. Acesta este șerbetul. Șerbetul astfel obținut se frământă cu 3 linguri făină, 3 zahăr farin și o jumătate sticluță esență de rom. Din această compoziție se fac biluțe în care se incorporează nucă tocată.
Se face din nou șerbet care se topește pe foc până devine subțire și în care se afundă biluțele și se scot pe masă cu ajutorul unei sârme în formă de inel.