6 ouă
200 g zahăr
250 făină
2-3 linguri ulei
2 linguri apă
500 g frișcă
1 pahar finetti 400 g (sau ciocolată)
Se separă ouăle. Albușurile sunt bătute spumă. Se adaugă zahărul puțin câte puțin. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi le turnăm peste albușuri și apoi adăugăm făina ploaie.
În tava de la aragaz așezăm coli de scris și, cu ajutorul unei linguri, turnăm pălăriile cu spațiu între ele. Se coc repede, se scot și se desprind imediat de pe hârtie.
După ce au fost coapte se împerechează.
Pe prima pălărie se adaugă, cu ajutorul unei pungi tăiate la colt, “crema pt prăjituri”.
Apoi se adaugă frișcă. Se pune căpăcelul care a fost îmbrăcat în ciocolată finetti – sau nu.
Ca ornament – un moț de frișcă sau nucă de cocos.


