Blatul:
300 gr făină
150 gr unt
1 lingură smântână
50 gr zahăr
1 gălbenuș
1 kg vișine
50 gr jeleu
Scorțișoară
Crema:
4 gălbenușuri
4 ouă întregi
200 gr zahăr
½ baton vanilie
200 gr făină
300 gr frișcă
Se face o cocă nisipoasă din cantitățile de mai sus.
Se întinde și se tapează o formă pătrată sau dreptunghiulară.
Se înțeapă, se pune o hârtie deasupra și boabe de fasole sau porumb ca să nu se ridice în sus.
Se coace numai pe jumătate, se scoate hârtia și boabele de fasole, se așază un rând de vișine, se presară cu zahăr și scorțișoară, iar deasupra se toarnă crema care se face astfel:
Se freacă gălbenușurile cu zahărul și vanilia până se face o cremă.
Se adaugă făina, albușurile spumă și frișca bătută, se amestecă ușor.
Se coace la foc moale aproape 1 oră.
După ce s-a răcit se taie bucăți pătrate și se pudrează cu zahăr.
