500 g făină
500 g zahăr pudră
500 g nuci
250 g unt
2 plicuri zahăr vanilat
Din făină și apă se prepară o cocă care se freamătă timp de 90 minute, apoi se lasă să se odihnească 30 min.
Pe masa cu suprafața mare se taie coca în 2-3 bucăți, se [ilizibil] o bucată în mijlocul mesei și se întinde din ea o foaie foarte subțire.
Se rup marginile groase, se lasă să se zvânte și se taie foaia în bucăți ceva ai mari decât tava în care se coace sarailia.
La fel se procedează și cu celelalte bucăți de cocă [ilizibil].
Se toacă cu cuțitul, se amestecă cu 200 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat.
Se întind 2 foi una peste alta și stropite între ele cu unt și presărate cu nucă.
În una din părți se întoarce o margine de 3 cm.
Se așază la marginea foilor o vergea cu grosimea de 8-9mm și se rulează foile, dar fără a le strânge.
Se apucă blatul de ambele capete și se strânge [ilizibil], până la lățimea tăvii.
Se așază sulurile astfel preparate în tava unsă cu unt și se taie cu un cuțit bine ascuțit și încălzit în ulei fierbinte, în bucăți lungi de 6-8 cm.
Se dă la foc domol cca o oră.
Se toarnă pe deasupra siropul și se dă tava din nou să mai fiarbă puțin.


