(revue Marie-France 1977)
Soclul este din bezea cu alune, peste care se pune cremă de vanilie cu cacao în care se încorporează frișcă.
Urmează un strat de biscuit au chocholat și deasupra frișcă.
Bezea:
3 albușuri
125 gr zahăr pudră
50 gr praf de alune
Albușurile bătute tare se încorporează lingură cu lingură în zahărul amestecat cu alune și o linguriță lapte.
Pe o tavă unsă cu unt și pudrată cu făină se desenează cu degetul un cerc de mărimea formei de tort.
Se pune bezeaua cu cornetul în formă de cârnat începând in mijlocul centrului, concentric.
Se coace 1 oră la foc foarte moale.
Se usucă câteva zile pe un dulap.
Blat de ciocolată:
4 gălbenușuri se freacă la bain-marie cu 120 gr zahăr.
Se adaugă 20 gr unt topit, 20 gr cacao, 100 gr făină (după ce se ia de pe foc).
Se coace în formă de tort.
Crema de vanilie:
3 gălbenușuri se amestecă cu 150 gr zahăr, 1 lingură zeamil, un pahar de lapte clocotit, 50 gr ciocolată amăruie fondue.
Se îngroașă pe foc.
Când s-a răcorit se adaugă 150 gr frișcă.
Se montează tortul în formă de tort care nu se scoate decât când se servește. Atunci se ornează cu frișcă și se garnisește cu granule de ciocolată.


