300g lapte

200g ulei

3 ouă

4-5 linguri zahăr

2 [ilizibil] drojdie

1 praf copt

[ilizibil] cu o [ilizibil]

apă cu oțet

1 vârf cuțit sare, 

[ilizibil]

1 kg făină bună

 

Laptele călduț, pus drojdie, apoi celelalte, și se pune la  mixer și face clăbuci (zahărul să fie topit) – în afară de faină.

Toate astea fără făină se lasă 1h la crescut

Apoi se pune 1kg făină, se amestecă bine și se lasă vreo 1h la crescut. Se ung mâinile și masa cu ulei și se fac cornuri, cozonaci etc.

După ce se coace (1 sfert oră la mic, ½ h la mare, 1 sf oră la mic) se dă cu mult zahăr pudră. Se acoperă cu prosop.

 

Dacă se fac cornuri se face sirop cu zahăr legat – se trec cornurile prin sirop și se presară cu nucă de cocos.