(DUTCH OVEN BREAD CU SEMINŢE INTEGRALĂ VIA JO COOKS.COM SAU PT ALBA DE LA JENNZ CAN COOK)

Ingrediente

240 g făină integrală

240 făină albă

2 lingurițe sare

o linguriță drojdie uscată

540 ml apă

45 g semințe floarea soarelui

45 g semințe de in sau alte condimente de exemplu condiment iscusit secuiesc

Cum: 

  1. într-o oală mare sau un bol se amestecă făina, sarea și drojdia uscată. Apoi se adaugă semințele, amestecându-se totul foarte bine. adaugă apă la temperatura camerei și amesteci cu o spatulă până s-a incorporat totul foarte bine. Acoperă bolul cu o folie alimentară și lasă-l la temperatura camerei timp de 12 până la 24 de ore.
  2. Pre-încălzește cuptorul la maxim 250 °. introdu acum în el vasul de fontă cu tot cu capac (sau o oală normală cu capac, merge și așa). Lasă-l  pentru 20-30 min. până s-a încins bine.
  3. Scoate oala din cuptor și scoate și capacul cu foarte multă grijă căci este foarte fierbinte.
  4. varianta cu hârtie de copt punem multă făină pe hârtie și cu mâinile pline de făină scoate coca din bol și formează o bilă cu făină să nu se lipească. aici pui bila de cocă cu tot cu hârtie de copt în oală.
  5. varianta făină direct pe blat: pune făina pe blat ia coca din bol cu făina pe mâini și formează o bilă pe care o arunci rapid în oala încinsă cu mare grijă.
  6. Coci pâine aproximativ 30 de minute cu capac
  7. apoi scoți capacul și o mai lași încă 15- 20 de minute până o vezi că este foarte coaptă și rumenă
  8. scoate totul din cuptor și goală și lasă la răcit și apoi te năpustești pe ea să o tai și să o ungi cu unt ?

Poftă bunăăă!