(DUTCH OVEN BREAD CU SEMINŢE INTEGRALĂ VIA JO COOKS.COM SAU PT ALBA DE LA JENNZ CAN COOK)
Ingrediente
240 g făină integrală
240 făină albă
2 lingurițe sare
o linguriță drojdie uscată
540 ml apă
45 g semințe floarea soarelui
45 g semințe de in sau alte condimente de exemplu condiment iscusit secuiesc
Cum:
- într-o oală mare sau un bol se amestecă făina, sarea și drojdia uscată. Apoi se adaugă semințele, amestecându-se totul foarte bine. adaugă apă la temperatura camerei și amesteci cu o spatulă până s-a incorporat totul foarte bine. Acoperă bolul cu o folie alimentară și lasă-l la temperatura camerei timp de 12 până la 24 de ore.
- Pre-încălzește cuptorul la maxim 250 °. introdu acum în el vasul de fontă cu tot cu capac (sau o oală normală cu capac, merge și așa). Lasă-l pentru 20-30 min. până s-a încins bine.
- Scoate oala din cuptor și scoate și capacul cu foarte multă grijă căci este foarte fierbinte.
- varianta cu hârtie de copt punem multă făină pe hârtie și cu mâinile pline de făină scoate coca din bol și formează o bilă cu făină să nu se lipească. aici pui bila de cocă cu tot cu hârtie de copt în oală.
- varianta făină direct pe blat: pune făina pe blat ia coca din bol cu făina pe mâini și formează o bilă pe care o arunci rapid în oala încinsă cu mare grijă.
- Coci pâine aproximativ 30 de minute cu capac
- apoi scoți capacul și o mai lași încă 15- 20 de minute până o vezi că este foarte coaptă și rumenă
- scoate totul din cuptor și goală și lasă la răcit și apoi te năpustești pe ea să o tai și să o ungi cu unt ?
Poftă bunăăă!