Se pregătesc în paralel două compoziții
Ⅰ 4 ouă 150 zahăr 150 făină 1/2 l-ță praf de copt stins 4 linguri apă caldă 4 linguri ulei |
Ⅱ 4 ouă 150 g zahăr 150- (minus) 4 lg făină 1/2 l-ță praf copt stins 4 linguri apă caldă 4 lg cacao 4 lg ulei |
Se bat gălbenușurile cu zahărul, se adaugă apa fiartă și uleiul, albușurile bătute spumă tare și la sfârșit făina (sau făina +cacaua) și praful de copt stins.
Crema:
300 g lapte, 2 linguri făină, 100 g zahăr, 200 g unt.
Se face o ciulama din lapte, zahăr și făină. Când se răcește, se amestecă cu untul frecat.
Se coc două checuri, unul alb și unul negru, în două tăvi egale.
După ce se răcesc, se taie în același număr de felii.
Feliile se lipesc alternativ alb-negru cu cremă și se lasă la răcit.
Se taie diagonal peste 3 felii.