Se pregătesc în paralel două compoziții

4 ouă

150 zahăr

150 făină

1/2 l-ță praf de copt stins

4 linguri apă caldă

4 linguri ulei

4 ouă

150 g zahăr

150- (minus) 4 lg făină

1/2 l-ță praf copt stins

4 linguri apă caldă

4 lg cacao

4 lg ulei

Se bat gălbenușurile cu zahărul, se adaugă apa fiartă și uleiul, albușurile bătute spumă tare și la sfârșit făina (sau făina +cacaua) și praful de copt stins.

Crema:

300 g lapte, 2 linguri făină, 100 g zahăr, 200 g unt.

Se face o ciulama din lapte, zahăr și făină. Când se răcește, se amestecă cu untul frecat.

Se coc două checuri, unul alb și unul negru, în două tăvi egale.

După ce se răcesc, se taie în același număr de felii.

Feliile se lipesc alternativ alb-negru cu cremă și se lasă la răcit.

Se taie diagonal peste 3 felii.